Nanechty.sk

Ako používať gél lak

Veľkým letný trendom v zdobení nechtov je gél lak. Je to vlastne farebný UV gél vo fľaštičke so štetcom, podobne ako lak. Z tejto kombinácie vznikol aj jeho názov. Hustota gél laku je primeraná pohodlnému nanášaniu na nechty. Gél laky majú zároveň vysokú kryciu schopnosť, a tak na pekne namaľované nechty postačí i jedna vrstva farebného gél laku. Nezabúdajme, že ide o gél, presnejšie UV gél, takže každá vrstva gél laku musí vytvrdnúť v UV lampe a pri tomto tvrdnutí sa na povrchu nechtov vytvára lepkavý výpotok rovnako ako pri tvrdnutí iných UV gélov.

Gél lak, alebo lak na nechty?

S obyčajným farebným lakom na nechty má skúsenosti už každá žena. Veď ktorá z vás si nelakovala nechty? Dobre vieme, že ak vykonávame manuálnu prácu, lak na nechtoch sa začne rýchlo olupovať a nechty nevyzerajú vôbec príťažlivo a upravene. Aby lakovanie nechtov vydržalo čo najdlhšie je na trhu špeciálny gél lak. Pýši sa vlastnosťami UV gélu a praktickým nanášaním laku na nechty. Je dostupný v rôznych farbách, no najnovším trendom je glitrový gél lak. Výhodou gél lakov je, že ich môžete použiť na prírodné nechty, ale i na nechty predĺžené nechtovými tipami či na klasické gélové nechty.

Postačí gél lak a UV lampa?

Tak to určite nie! Ak chcete, aby vám takto namaľované nechty vydržali čo najdlhšie, potrebujete toho viac. Pred nanesením gél laku, musíte nechty odmastiť a prebrúsiť jemným brúsnym blokom. Samozrejme prach z nechtov odstránime. Tak na prírodné nechty nanesieme primer, aby gél lak lepšie držal, a aby boli nechty chránené pred plesňami.
Po úspešnom zvládnutí prípravy nechtov, sa môžeme pustiť do aplikácie samotného gél laku. Ako prvú vrstvu nanášame číry gél lak, zvaný nadlak a podlak alebo gél lak 2 v 1. Nanesieme tenkú vrstvu a necháme v UV lampe 2 minúty. Ako druhú vrstvu môžeme naniesť farebný gél lak, ktorý necháme v UV lampe vytvrdnúť rovnako 2 minúty. Očistíme lepkavý výpotok a podľa potreby zopakujeme nanesenie farebného gél laku. Na záver, ako poslednú lesklú vrstvu nanesieme opäť ten istý číry gél lak, ktorý sme použili ako podklad (tzv. nadlak a podlak) a v UV lampe ho necháme 2 minúty. Čističom gélu utrieme výpotok a nechtíky sú hotové.
Ak sa chystáte zdobiť nechty gél lakom, výhodnou kúpou by pre vás bola gél lak sada na nechty, v ktorej je všetko čo budete potrebovať.

Pri nanášaní gél laku sa riadime pravidlami ako pri nanášaní UV gélov. Čiže gél, resp. gél lak nesmie zatiecť k nechtovej kožtičke. Rovnako po ukončení práce je potrebné a vhodné aplikovať olejček na kožtičku a do pokožky rúk vmasírovať výživný krém.

Aj nechty maľované gél lakom môžete ozdobiť. Či už do gél laku vložíte kamienky, glitre, glitrový prach je len a len na vás a vašom vkuse. Nič ale nepokazíte ani jednofarebnými nechtami.

Obsah blogu

Sušené kvety na nechtoch

Francúzska manikúra

Jedným z najžiadanejších zdobení je francúzska manikúra. Na nechtoch pôsobí decentne a určite ňou nič nepokazíte. Ale aj takto upravené nechty môžete jemne prizdobiť. Ponúkam

Čítať ďalej
Zdobenie nechtov farebným lakom

Letné zdobenie nechtov

Počas teplých letných dní vyberáme na nechty zväčša pestré a výrazné farby. Zdobenie je často nenáročné, no nápadné. Ponúkam niekoľko tipov, ako si nechty skrášliť

Čítať ďalej